Drumsticks in een heerlijk tomatensausje

Ik wilde eens geen gehakt in mijn tomatensausje, dus probeerde ik deze keer in plaats van gehakt, drumsticks uit. En wat was het lekker! De drumsticks worden heerlijk mals doordat je ze in de saus laat stoven. Een simpel recept, dat eigenlijk niet kan mislukken. Lekker met pasta of met stokbrood. Wij aten de drumsticks bij een heerlijke aardappelpuree en bloemkool muffins. Deze recepten houden jullie nog te goed van mij.

Ingrediënten:

  • 8 drumsticks
  • 800 gram gepelde tomaten (uit blik of verse tomaten, ontveld)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 300 gram geschrapte wortelen, in stukjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper naar smaak
  • handje verse peterselie
  • 100 ml kippenbouillon
  • klontje boter
  • olijfolie

Verhit de olie in de pan en bak de drumsticks in 10 minuten bruin. Blijf de drumsticks regelmatig keren, zodat ze aan alle kanten even bruin worden. Haal de kip uit de pan en doe in dezelfde pan een klontje boter en fruit hierin de uien tot ze glazig zijn. Voeg nu de knoflook toe en bak even mee. Doe nu de stukjes wortelen erbij. Bak dit ongeveer 10 minuten goed door en blijf omscheppen. Nu mogen de tomaten uit blik, tomatenpuree, kippenbouillon, peterselie en suiker erbij. Breng dit alles aan de kook en voeg nu  de drumsticks toe. Laat de drumsticks nu op een zacht vuurtje, circa 30 minuten in de saus meestoven. Garneer de drumsticks met wat verse peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *