Dulche de leche

Zelf heerlijke caramelsaus maken met een blikje gecondenseerde melk? Je weet niet wat je proeft. Dit is zo lekker, je blijft er van eten. Dulce de leche is de caramelsaus van Amerika.

Er zijn 2 manieren om dit te maken, in de oven of je kan het gesloten blikje op een zacht vuurtje 3 uurtjes laten koken.

Ik gebruikte nu de ovenmethode.

Ingredienten:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
Verwarm de oven voor op 220C.
Giet de inhoud van een blikje gecondenseerde melk in een ovenschaal en dek deze goed af met aluminiumfolie.
Zet deze ovenschaal in een andere ovenschaal die die net even wat groter is en giet in deze grotere ovenschaal een laag water die tot ongeveer tot de helft van de andere ovenschaal komt.
Zet de schalen in de oven en laat de gecondenseerde melk zo in ongeveer anderhalf tot twee uur inkoken tot  dulce de leche.
Zorg ervoor dat er genoeg water in de schaal blijft, anders vul je dit aan tijdens het proces.
Afhankelijk van de gewenste kleur, laat je de gecondenseerde melk in de oven. Hoe langer in de oven hoe donkerder je dulche de leche wordt.
Laat de Dulce de Leche iets afkoelen en roer dan goed door elkaar. Je kunt dit in een afsluitbare pot, wel weken in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *