Als je van kokos houdt, dan moet je deze taart/cake een keer proberen! Een echte klassieker uit de Surinaamse keuken. Deze bojo mag ik vaak voor feestjes maken en krijg altijd zoveel complimenten. Echt een ware traktatie als je het mij vraagt.
Ingrediënten:
- bakvorm (afmeting welke ik heb gebruikt is 24×20)
- 1 kilo geraspte diepvries cassave (ontdooid)
- 200 gram geraspte en gedroogde kokos
- 2 zakjes vanille suiker
- 2 eetlepels vanille essence
- 2 eetlepels amandel essence
- 2 eetlepels kokos essence
- 80 gram rozijnen (dit is optioneel, kan dus weg gelaten worden. Ik laat de rozijnen altijd een nachtje weken in wat rum)
- 300 ml melk
- 400 ml kokosmelk
- 300 gram suiker
- half blikje gesuikerde melk
- 100 gram roomboter
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix alle ingrediënten in een grote kom, behalve de roomboter. Ik doe dit zelf met een grote houten lepel. Vet je bakvorm in met wat roomboter en giet het mengsel in je vorm. Snij de rest van de roomboter in kleine blokjes en verdeel de blokjes op het mengsel voordat het de oven in gaat.
Bak de bojo in ca 1,5 uur goudbruin. Let op iedere oven is anders. Het kan zijn dat de bojo in een andere oven wat langer in de oven moet. Zodra de bojo wat steviger aan voelt dan is deze klaar. Laat het eerst goed afkoelen voordat je deze aansnijdt.
Het ziet er lekker uit.Alles wat ik gezien en gelezen heb.ik zou graag willen weten hoe ik kan bestellen.vriendelijke groet
Dank u wel. U mag mij via de mail contacten. Groetjes
Ik heb nog maar pas jou site ontdekt en ik ben reuze enthousiast. Superleuk en super bedankt.
Wat leuk om te horen 😊!
Mag ik vragen hoeveel stukjes hier uit haalt moet er 30 uit kunnen halen
Hi Pia, dat moet zeker lukken 👍🏽
Hoe word pastei gemaakt
Hoi Sylvanie,
Het recept voor pasteitjes heb ik nog niet op mijn website staan, maar volgt gauw. x
Hallo, bedankt voor het recept. Moet de 100 gram boter gesmolten erin? En zijn de blokjes van de 100 gram of is dat naast de 100 gram?
Hi Sanjana, je gebruikt in totaal circa 100 gram boter, die je in blokjes op de Bojo legt voordat het in de oven gaat😊.
Het was super lekker! Bedankt 🙂
Is er een verschil tussen gesuikerde melk en gecondenseerde melk? Waar kan je gesuikerde melk vinden?
Het is inderdaad hetzelfde.
Hoi,
Hoeveel ml gesuikerde melk gaat er in de cake?
Hoi Annelies, de helft van een blikje is 200 ml (in een blikje zit 397 ml). Gr, Aruna
Hi welke bakvorm gebruikt u? Op de foto zie ik een aluminiumbak
Hoi, de afmeting staat er bij 😊
In german it is called Milchmädchen, it is gecondenseerde milk with sugar( very addictive, taste very good) here you get it in every store. It is also very tasteful to make a ice coffee with it, this vietnamese style!
Ik denk dat je kaneel vergeten bent want dat hoort er toch echt in
Hoi Annemarie, het kan er inderdaad in maar wij houden er niet zo van 😉
Voor degene die niet bekend zyn met vanille zakjes suiker hoeveel suiker is dat precies?
Hoi Monique, in 1 zakje zit ca 8 gram vanillesuiker. Gr, Aruna
Ik heb dit recept echt meerdere malen geprobeerd alleen rozijnen weggelaten en het is echt super lekker! Leuke website trouwens! Ga zo door!!
Dank je Sandhiya, leuk om te horen!
Hoi,
Hier nog een fan van je recepten! Mijn bonjo is qua smaak heerlijk maar de bonjo blijft een beetje plakkerig waardoor snijden lastig wordt. Zelfs na 1.5u in de oven. Heeft u een idee waar dat aan kan liggen?
Hi Rajshrie, Wat leuk om te horen! Ik laat mijn bojo 2 uur in de oven en snij het pas de volgende dag aan. Als de bojo nog warm is, wordt snijden lastig. X
Op hoeveel graden doe je je oven?
Hi, als het goed is, staat het in het recept..180 graden. X
Is het niet te zoet met de suiker en gesuikerde melk, ga het nl voor de eerste keer maken. Bedankt vast.
Hi, helemaal niet. Ik gebruik daarom minder suiker. X
Hallo, kan geraspte diepvries kokos gebrruiken ipv normale kokos
Hi, ja hoor dat kan ook. X
Hallo, hoe kan men het best de Bojo cake bewaren? Er zit melk in en ook kokos melk.
Hi, ik bewaar het in de koelkast.
Hallo, maakt het uit of je volle of halfvolle melk gebruikt?
Hi, beide hoor.
Dank, heb het met Eid gemaakt. Iedereen vond het heerlijk. Dank voor de lekkere recepten 😊
Wat goed om te horen Halima ❤️
what is cassava, if l may ask?
reguards, renata