Gekookte aardappelen maar dan even anders

Dit recept heb ik van mijn moeder, lekker simpel maar zo lekker. Op dinsdags eten wij vegetarisch en dan komt dit regelmatig op tafel. Even wat anders dan gekookte aardappelen. Lekker met gewokte groente en een vegetarische schnitzel. Uiteraard ook heerlijk met een stukje vlees erbij.

IMG_0937

Ingredienten:

  • 1,5 kilo iets kruimige aardappelen
  • 3 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 Surinaams pepertje (fijn gestampt)
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • zout en witte peper naar smaak

Schil de aardappelen en snij ze in twee├źn of vieren als ze wat groter zijn. Kook de aardappelen in een laagje water gaar. Giet ze vervolgens goed af.

Doe een laagje olijfolie in een pan en doe hier de gestampte knoflook en peper bij. Zodra dit bruin begint te worden doe je de aardappelen erbij en schep je deze goed om in de pan samen met de tomatenpuree. Je schept net zo lang door totdat de aardappelen een lichtbruin laagje hebben. Doe hier nu zout en witte peper naar smaak bij en klaar zijn je aardappelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.