Gevulde koeken

Ik probeerde ze al een keer eerder te maken maar ik was niet tevreden met het eindresultaat. De smaak was prima maar aan de buitenkant leken ze echt niet op een gevulde koek. Dit recept van Cees Holtkamp (bekende banketbakker) zijn heerlijk en ook echt makkelijk om te maken. Daarnaast zien ze er echt uit als gevulde koeken. Deze kun je nu vaker bij ons in het koektrommeltje vinden….

Ingrediënten voor circa 11 gevulde koeken (afhankelijk van de grootte van de koek)

  • 100 g witte basterdsuiker
  • 200 g zachte roomboter
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • mespuntje zout
  • 6 g bakpoeder
  • 300 g bloem
  • 300 g amandelspijs (kun je ook makkelijk zelf maken,  Zelf amandelspijs maken )
  • 5 eieren
  • 1 eierdooier
  • 55 blanke amandelen

Meng de basterdsuiker, boter, een half losgeklopt ei, citroenrasp en zout door elkaar.

Meng er vervolgens het bakpoeder en de bloem door.

Kneed van de ingrediënten een samenhangend deeg.

Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 210°C.

Rol het deeg op een licht bebloemd werkvlak uit tot een lap van 2 millimeter dikte.

Steek er 22 ronde plakken uit van 10 centimeter doorsnede.

Leg 11 plakken op met bakpapier beklede bakplaten.

Meng de amandelspijs in een schaal met zoveel losgeklopt ei (2 à 3 eieren) dat de spijs spuitbaar is.

Doe de amandelspijs in een spuitzak en spuit bolletjes op de 11 plakjes deeg.

Dek ze af met de overige 11 plakjes. Druk de randjes rondom aan.

Meng een ei en een eierdooier en bestrijk de bovenkant van de koeken hiermee.

Druk 5 amandelen per koek in de bovenkant.

Bestrijk de koeken na een half uur nogmaals met het ei en bak ze 12-15 minuten in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *