Hoofdgerechten vegetarisch

Heerlijk vegetarisch lentestamppotje

Minimaal 1 keer in de week eten wij vegetarisch. Voor ons betekent dat geen producten waar vis, vlees of ei in is verwerkt. Ik besloot me deze keer te wagen aan een vegetarische stamppot en wat is deze lekker geworden. Je mist totaal geen vlees of vis en je hebt hier echt geen jus bij nodig. Ook de jongens hebben gesmuld, terwijl het echte vleeseters zijn.

Ingrediënten voor 4 personen;

  • kilo aardappelen
  • 1 rode ui, fijn gesneden
  • 100 gram jonge kaas in kleine blokjes
  • 100 gram diepvriesdoperwten
  • 60 gram walnoten
  • 75 gram veldsla
  • 1 eetlepel fijne mosterd
  • 1 klontje boter
  • zout en peper

Kook de aardappelen in een laagje water in ca 15 minuten gaar en zacht. Giet de aardappelen af en bewaar wat kookvocht om toe te voegen indien de puree droog is. Stamp de aardappelen fijn met het klontje boter en mosterd. Er mogen best wat grove stukken tussen zitten, hoeft dus echt geen puree te zijn.

Doe nu de ui, kaas, doperwten en veldsla erbij er roer dit goed door elkaar. Voeg naar smaak wat zout en peper toe en klaar is je heerlijke stamppot. Serveer met wat walnoten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.