Heerlijke Nutella brownie

Ook zo gek of Nutella? Ik heb echt een Nutella verslaving en bakken met Nutella is voor mij dan extra feest. Deze Nutella brownie stond al heel lang op mijn to bake lijstje en ik ging ermee aan de slag. Een heerlijke smeuïge brownie waarin je de Nutella echt in terug proeft.

Ingrediënten voor een vorm van 22 cm:

  • 130 gram patentbloem
  • 80 gram cacaopoeder
  • 240 ml gesmolten ongezouten roomboter
  • 360 gram bruine suiker
  • 4 grote eieren
  • 280 gram Nutella
  • 0,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel bakpoeder 
  • 2 eetlepels Nutella voor op de bovenkant

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de brownie vorm in en bedek de onderkant en eventueel de zijkanten met bakpapier zodat je de brownie er straks makkelijk uit krijgt.

In een kom meng je de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en zout met elkaar.

In een andere kom mix je de boter en suiker op een hoge snelheid met elkaar totdat dit goed gemengd. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en voeg pas het volgende ei toe als de eerdere volledig is opgenomen. 

Voeg het bloemmengsel toe en mix dit er vluchtig doorheen, mix niet langer door als nodig.

Schep nu de Nutella hierdoor heen. 

Schenk het beslag vervolgens over in vorm en verspreid dit met een spatel over de vorm

De 2 eetlepels Nutella verdeel je over de bovenkant en met een cocktailprikker ga je hier doorheen. 

Bak de brownie in 45 minuten gaar. Zodra de kanten wat loslaten dan is de brownie goed en de brownie in het midden stevig aanvoelt 

Laat de brownie volledig afkoelen en snijd dan in stukjes. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.