Heerlijke ovenschotel met krieltjes

Als ik een ovenschotel maak is het vaak een grote schaal waar de jongens 2 dagen van kunnen eten. De ene dag met een braadworstje en de andere dag bijvoorbeeld met een stukje kipfilet. Ik serveer er altijd wel een simpele salade bij voor de extra vitamientjes.

  • 1200 gram krieltjes
  • 4 eieren
  • 250 gram sperziebonen doormidden gesneden
  • 200 gram creme fraiche
  • 100 gram belegen kaas
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder

Bak de krieltjes en sperzieboontje in een beetje olijfolie bruin en half gaar. Schenk dit over in een ingevette ovenschaal en doe hier nu de knoflookpoeder, uienpoeder en kaas bij en roer dit goed door elkaar.

Klop de eieren met creme fraiche los en giet dit over de krieltjes. Strooi hier wat zout en peper over en doe de schaal, 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *