Ik ben gek op pandancakes. Gewoon die exotische smaak, echt heerlijk. Ik had nog geen recept van pandan cupcakes op m´n website staan dus ging ermee aan de slag. Het resultaat is een heerlijk zacht cakeje waar je geen genoeg van kunt krijgen. En zo fijn dat het ook dit recept weer makkelijk te maken is.
Ingrediënten voor 12 cupcakes:
- 180 gram bloem
- 8 gram bakpoeder
- 1,5 gram zout
- 225 gram halfvolle of volle yoghurt
- 175 gram kristalsuiker
- 3 grote eieren
- 125 ml zonnebloemolie
- 1 volle theelepel pandan-extract (verkrijgbaar bij de toko)
- evt druppeltje groene kleurstof voor ze fellere groene kleur
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe 12 cupcake papiertjes in een aluminium cupcake tray.
Mix de bloem en bakpoeder door elkaar en voeg de suiker toe.
Mix de 3 eieren tot een schuimige luchtige massa en voeg het bloem mengsel toe. Mix dit kort door elkaar en voeg dan de yoghurt, olie en pandan extract toe. Mix ook dit kort en snel door elkaar, mix niet langer dan noodzakelijk. Zodra alles gemengd is, stop je met mixen.
Verdeel het beslag over de12 cupcakevormpjes. Bak de cupcakes in 25 minuten. Je ziet de bovenkant lichtbruin worden.
Deze zien er ook erg lekker uit! Wat voor yoghurt gebruik je?
Hi, ze zijn ook heerlijk 😊 Ik gebruik halfvolle of volle yoghurt in dit recept.
Vandaag geprobeerd, maar helaas zag je geen groen bij mij. Cupcakes waten lekker, maar net alsof er iets mist…wat weet ik niet.
Als je ze 1 a 2 dagen vantevoren wilt maken, hoe kan je ze het beste bewaren zodat ze vers en lekker blijven?