Heerlijke quesadillas met kip en chilisaus

Quesadillas zijn van oorsprong een Mexicaans gerecht. Het wordt vaak gegeten als lunch maar kan ook als snack bij een borrel of als hoofdgerecht met een lekkere salade erbij. Een quesadilla bestaat uit twee maïs- of bloemtortilla’s met vulling er tussen. Voor de vulling zijn vele variaties te bedenken. Vandaag maakte ik de quesadilla’s met kippendijfilet en chilisaus. Hier kan ik mijn jongens nou echt blij mee maken, vooral de chilisaus is hier in huis favoriet. Binnenkort zal ik ook zelf gaan experimenten voor een home made versie hiervan.

Ingrediënten voor 8 halve quesadilla’s;

  • 4 mais of bloemtortilla’s
  • 325 gram kippendijfilet in reepjes
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • olie om in te bakken
  • peper en zout uit de molen
  • halve rode paprika, fijngehakt
  • 120 gram geraspte jonge kaas
  • klein blikje mais (140 gram)
  • 4 eetlepels chilisaus

Kruid het vlees met de paprikapoeder, peper en zout.
Doe een beetje olie in de braadpan en verwarm die.
Roerbak hierin de kip goudbruin en gaar op een lage stand en laat daarna afkoelen.
Leg vier tortilla’s op het werkvlak en verdeel hierover de kip.
Smeer op iedere tortilla een lepel chilisaus uit. Vervolgens strooi je de kaas over de tortilla’s. Nu kun je de kipreepjes, de paprika en de maiskorrels verdelen over de 4 helften (let op, niet over de hele tortilla!) Zo kun je deze nu netjes dubbelvouwen.
Verhit een beetje olie in de pan. Dit kan koekenpan zijn, maar met een grillpan krijg je de mooie “grill”strepen.
Bak de quesadillas op zacht vuur, ongeveer 2-4 minuten tot de kaas gesmolten is.
Keer ze halverwege om, om ook de andere kant te voorzien van een mooie bruine kleur.
Snij de quesadillas in punten en serveer hier een frisse groene salade. ALs dipsaus is een chilisaus er heerlijk bij!

2 gedachten over “Heerlijke quesadillas met kip en chilisaus

Laat een antwoord achter aan Mauke Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *