Heerlijke snelle witte chocolademousse (zonder ei)

Een tijd geleden was onze zoon Damian, ziek. Na 2 dagen thuis te zijn gebleven van school, zag ik dat het gelukkig wat beter met hem ging. Ik vroeg hem of hij samen met mij een toetje wilde maken. Hij mocht zelf kiezen wat het zou worden. Hij is erg gek op witte chocolade, dus samen met hem bedachten we dat het een witte chocolade mousse zou worden. Ontzettend snel klaar en de jongens hebben gesmuld. Overigens is dit ook een heerlijke vulling voor een taart of lekker als topping voor je cupcakes.

Ingrediënten voor circa 6 personen:

  • 250 ml slagroom
  • 175 gram witte chocolade
  • 50 gram poedersuiker
  • evt witte chocoladeschaafsel ( met een scherp mes ga je langs een witte chocoladereep, zo maak je je eigen chocoladeschaafsel)
  • aardbeien om te garneren
  • 6 bastogne koekjes (of andere koekjes)

Smelt de witte chocolade in de magnetron. Doe dit 5 seconden per keer en roer de chocolade daarna goed door. Zo voorkom je dat de chocolade aanbrandt. Je kunt de chocolade ook au bain marie laten smelten (warm water badje) Laat de chocolade goed afkoelen.

Klop de slagrooom met de poedersuiker stijf en roer hier de afgekoelde, gesmolten witte chocolade doorheen. Leg de mousse minimaal 3 uurtjes in de koelkast om op te stijven.

Verkruimel de koekjes en leg een verkruimeld koekje op de bodem van het glaasje. Hou wat kruimels achterweg om mee te garneren.

Doe de mousse in een spuitzak en spuit de dessert glaasjes vol met de mousse en garneer met witte chocoladeschaafsel en/of koekruimels en stukjes aardbeien.

5 gedachten over “Heerlijke snelle witte chocolademousse (zonder ei)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.