Heerlijke zuurkoolstamppot

Stamppotten gaan er hier in huis altijd wel in. Zeker met dit weer komt er iedere week wel een stamppot op tafel. Ook een goede manier om je restjes groente goed te benutten. Je kunt deze stamppot prima zonder jus of extra vlees erbij eten omdat deze goed gevuld is met rookworst. Maar uiteraard kan dit altijd. Wij hebben in ieder geval gesmuld!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 6 personen;

  • 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 500 gram (biologische) zuurkool naturel
  • 2 rookworsten in stukjes gesneden
  • 250 ml warme melk
  • 50 gram roomboter
  • zout en peper naar smaak

In een grote pan kook je de aardappelen met een laagje water bijna gaar (de aardappelen moeten net iets onder water staan). De laatste 2 minuten doe je de zuurkool en worsten erbij.

Als de aardappelen gaar zijn, giet je de aardappelen en zuurkool af. De rookworst snij je in stukjes.  Warm de melk op in een pannetje samen met de boter en doe dit bij de warme aardappelen/zuurkool. Doe er net zoveel bij totdat je een smeuïg geheel hebt. Als laatste doe je stukjes rookworst erbij.

Roer de stamppot goed door en breng op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *