Heldere Chinese kippensoep

Ik ben al maanden op zoek naar het recept van een heldere Chinese kippensoep welke ik ooit eens heb gegeten.  Je hebt verschillende soorten Chinese kippensoepen. Met vermicelli, met eireepjes, met groente, maar de soep die ik heb gegeten was echt helder en toch heerlijk van smaak. Ik heb een heleboel recepten kunnen vinden maar niet het recept waar ik naar op zoek was. Uiteindelijk ben ik zelf maar een beetje gaan experimenteren en ik moet zeggen dat ik ontzettend tevreden ben met het eindresultaat.

Ingredienten (6 personen):

  • 2 liter water
  • 1 kippebouillonblokje
  • stuk gember van 3 cm in reepjes
  • 1 eetlepel Chinese rijstwijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 streng lente ui in stukjes (1 streng lente ui in stukjes als garnering)
  • halve kip of 2 kippenbouten met vel
  • witte peper en zout naar smaak

Maak de kip goed schoon. Zet een pan met het water op vuur en doe hier de kip en stukjes gember en bouillonblokje in en breng het aan de kook. Nu mag je de rijstwijn, sesamolie en lente ui erbij doen. Schep tijdens het koken, het schuim dat ontstaat door het koken van de kip, uit de pan, zodat de soep helder blijft. Breng op smaak met genoeg witte peper en zout. En laat dit ongeveer 2 uurtjes op zacht vuur doorkoken. Zodra de kip gaar is, schep je deze uit de pan en snij je het vlees in blokjes en doe de blokjes vlees weer terug in de pan.

Voor het opdienen van de soep, garneer je deze met wat fijngesneden lente uitjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.