De kipgrillworst stond al een tijdje op mijn “to do-list”. Lekker voor op brood of bij de borrel met wat chilisaus of mosterd! Echt zo lekker. Dat ik dit niet eerder heb ontdekt. Ik heb er meteen 3 gemaakt, zodat ik een voorraadje in de vriezer heb. Hoe maak je deze nou zelf?
Ingrediënten voor 3 kipgrillworsten:
- 1 kilo kipfilet
- 8 stukjes la Vache Qui rit kaasjes
- 12 eetlepels zonnebloemolie
- peper en zout
- 2 takjes peterselie
- kipkruiden
- 4 eetlepels olijfolie
Maal alle ingrediënten (zonder de kipkruiden en olijfolie) in de keukenmachine goed fijn. Verdeel het mengsel in drieën en vorm het mengsel tot 3 worsten. Vervolgens rol je het mengsel op in vershoudfolie en draai je de zijkanten goed strak en maak je hier een knoop in. In totaal heb je dus 3 pakketjes. Kook de pakketjes 45 minuten in water. Haal de worsten uit het water en smeer ze goed in met de kipkruiden en bak ze dan rondom bruin in de olijfolie.
Laat de kipgrillworsten volledig afkoelen om ze in mooie plakjes te kunnen snijden.
O die ga ik proberen. De kant en klare kan ik nooit eten en ik vind hem juist zo lekker
Leuk Marjan, ben benieuwd. Je kan er van alles doorheen doen, wat je maar lekker vindt. Stukjes paprika of tomaat. Ik ben benieuwd!
Ziet er heerlijk uit
Ga ik zeker in de vakantie maken ?
Kun je mij ook een tip geven hoe ik deze lekker kan maken zonder extra toevoeging van zout? Mijn moeder moet sinds kort zoutloos eten en ik zou het leuk vinden als ik haar dit zou kunnen geven, omdat er nu veel minder keuze is in broodbeleg.
Anja
Hoi Anja, ik zou de kaas weg laten of stukjes kaas zonder zout toevoegen en de kipkruiden zonder zout gebruiken. Groetjes, Aruna