Indische pasteitjes met bladerdeeg

Ik heb al vele verschillende recepten van pasteitjes met jullie gedeeld. De Indische pasteitjes met bladerdeeg zijn nu aan de beurt. Makkelijker te maken door bladerdeeg te gebruiken en de vulling is lekker pittig. Die je overigens nog pittiger kunt maken door extra sambal toe te voegen.

Ingrediënten voor de pasteitjes:

  • 1 pakje bladerdeeg (10 vellen, door de helft gesneden)
  • 350 gram kipgehakt
  • 1 klein gesnipperd uitje
  • 1 knoflookteentje uit de knoflookpers
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • kwart theelepel zout
  • 1 ei (de helft voor in het gehakt, de andere helft om de pasteitjes mee in te smeren, voordat ze in de oven gaan)

Laat het bladerdeeg ontdooien tot kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven onder warmte).

Doe daarna alle ingrediënten in een kom en roer dit goed door tot een mooi mengsel. Het bladerdeeg snij je in tweeën, vervolgens neem je een eetlepel van het gehaktmengsel en leg je dit op een het bladerdeeg. Je vouwt het pakketje dicht en met een vorkje druk je de randen goed dicht.


Voordat ze de oven in gaan bestrijk je de pasteitjes met wat geklutst ei. Bak de pasteitjes of in 22 minuten op 180 graden totdat ze mooi bruin zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *