Indische pasteitjes met kip en groente

Mijn favoriete pasteitje…Een krokant, eigen gemaakt deegje met een vulling van kip, wortelen, vermicelli en doperwten welke wordt gefrituurd. Deze snack neem ik standaard mee, bij mijn bezoekje aan de Toko. De mannen in huis zijn hier ook erg gek op. Ik maakte een heleboel pasteitjes voor in de vriezer. Zo kunnen we weer even vooruit.

Omdat dit best een werkje is, kun je ervoor kiezen de vulling een dag van te voren te maken. Dit doe ik wel altijd, zo is de vulling meteen goed afgekoeld en kun je meteen beginnen met vullen zodra het deeg klaar is.

Als je ze in de vriezer bewaard, kun je ze 10 minuten op 200 graden in de airfryer opwarmen en ze zijn weer net zo vers! Echt genieten!

Ingrediënten voor ca 40 pasteitjes:

Deeg:

  • 1 kg patentbloem
  • 200 gram gesmolten roomboter
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 3 theelepels zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 ei
  • 400 ml water op kamertemperatuur

Ingrediënten voor de vulling:

  • 1 kg kipfilet, gekookt en fijn gesneden/geplukt
  • 500 gram fijn geraspte wortelen/peen
  • 100 gram diepvrieserwten
  • 250 gram gekookte vermicelli (Soe-on) , snij dit grof zodat de sliertjes circa 2 cm groot zijn
  • 1 ui fijn gesneden
  • 3 teentjes knoflook uit de pers
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1,5 eetlepel suiker
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel laospoeder
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak

Meng voor het deeg alle ingrediënten met elkaar, behalve het water. 
Voeg tijdens het kneden steeds een beetje water toe tot je een mooie elastisch deegje hebt. Laat het deeg nu een half uurtje rusten onder een theedoek. 

Nu kun je aan de vulling beginnen. 

Fruit de ui en knoflook matig vuur in een scheut olie. Voeg dan de kipfilet toe en strooi hier de gember, laospoeder en nootmuskaat overheen. Bak de kip lichtbruin.

Voeg nu de winterpeen toe en bak dit ook goed mee. Als laatste voeg je de vermicelli en doperwten toe. Schenk hier de ketjap overheen en hier mag ook de suiker bij. Schep alles goed om en voeg zout en peper naar smaak toe. 

 Laat de vulling uitlekken en afkoelen in een vergiet. 

Nu ga je weer verder met het deeg. 

Maak van het deeg bolletjes van 45 gram. laat dit onder een theekdoek liggen anders droogt het ui.

Bestrooi je aanrechtblad met bloem en rol een bolletje uit tot en cirkel van ca 0,5 cm dik. Gebruik je een pasteimaker dan rol je het bolletje uit zodat dit hierop past. Leg een grote eetlepel vulling op 1 helft, bevochtig de randen en vouw de pasteimaker dicht. 

Je kunt ook het deeg uitrollen tot een grote lap en hier met een kommetje of bordjes, rondjes mee uitsteken. Leg een grote eetlepel vulling op 1 helft, bevochtig de randen en vouw het rondje dicht tot een halve maan. Met een vork kun je de randjes aandrukken of je maakt een sierrandje naar eigen inzicht. 

Frituur de pasteitjes goudbruin in zonnebloemolie. Laat uitlekken verpak ze eventueel per stuk in een boterhamzakje. 

Serveer de pasteitjes met chilisaus of een lekkere pittige ketchup.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *