Japanse vegetarische noedelsoep

Zoals ik al vaker heb vermeld, is onze Damian gek op noedelsoep en vooral de pittige variant. Hij zou dit iedere dag wel kunnen eten. Tijdens Navratri ( Hindoeïstisch feest, tijdens dit feest wordt er 9 dagen vegetarisch gegeten) besloot ik een heerlijke, vegetarische noedelsoep voor hem en de rest van het gezin te maken.

Ik dacht dat ze misschien wat zouden piepen door de groente die erin zat maar ze hebben gesmuld, echt al hun bordjes waren binnen no time leeg.

Ik gebruikte deze keer paksoi en taugé als groente, maar je kunt ook variëren met bijvoorbeeld champignons, shi take paddenstoelen, paprika etc.

Ingrediënten voor 5/6 personen:

  • 250 gram Japanse noedels (gekookt volgens de aanwijzing op de verpakking)
  • 2 cm verse gember fijn gesneden
  • vegetarische schnitzel (optioneel)
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 1,5 liter water
  • 3 groenten bouillonblokjes (voor 1,5 liter)
  • 4 eetlepels Japanse sojasaus
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 bos paksoi, in repen gesneden
  • 200 gram taugé
  • 1 rode peper, fijn gesneden. 
  • sesamzaadjes

Doe een beetje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en gember op een laag vuurtje. Voeg het water, bouillonblokjes, sojasau, rijstazijn en sesamolie toe en breng dit aan de kook.

Bak de vegetarische schnitzel en snij in reepjes

Verdeel de noedels en groente over de kommen en schenk hier de hete bouillon over. Garneer met de fijn gesneden peper en sesamzaadjes en leg hier de reepjes schnitzel op.

Eet smakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *