Kabeljauw met tomaat en mozzarella uit de oven

Bij mij thuis kan ik ze echt niet blij maken met vis. Ja, visfriet of kibbeling, dat dan weer wel. Maar “echte” vis, nee dat hoeft niet. Dus als ik dan op de markt ben, neem ik wel eens een lekker stuk vis mee, helemaal voor mij alleen. Afgelopen week had ik trek in een stukje kabeljauw, dus probeerde ik dit recept uit…pfff…wat was dit lekker!

Ingredienten:

  • 2 stukken verse kabeljauw (of een andere witvis)
  • 1 grote tomaat in plakjes gesneden
  • 1 bolletje mozzarella in plakjes gesneden
  • verse basilicum
  • 1 takje peterselie
  • beetje geraspte Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een schaal in met een beetje olijfolie en leg hier de stukken kabeljauw in. Besprenkel ze met een beetje olijfolie en wat peper en zout. Hierop leg je de plakjes tomaat, basilicumblaadjes en als laatste de plakjes mozzarella. Strooi hier een beetje Parmezaanse kaas over en besprenkel de vis tenslotte nog met een beetje olijfolie,  daarna kan de schaal voor ongeveer 20 minuutjes de oven in(dit is ook afhankelijk van de dikte van de vis)

Garneer de vis nadat deze uit de oven is gekomen met wat basilicumblaadjes en fijn gesneden peterselie. Ik at de vis met een gemengde salade. Wat was dit smullen!

 

 

 

7 gedachten over “Kabeljauw met tomaat en mozzarella uit de oven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.