Kapsalon shoarma

Laatst wilde ik de jongen verrassen met een lekkere maaltijd. Ik zei we gaat vandaag lekker kapsalon eten. M’n oudste zei me meteen; “oh lekker, gaan we bestellen?” “Nee jongen, ik ga het zelf maken” Waarop hij mij een beetje wazig aankeek, hahaha. Maar het is echt zo makkelijk te maken en je weet precies wat er in gaat. De typische kapsalonbakjes vond ik bij de grotere toko. We hebben gesmuld! Omdat ik zelf op dit moment koolhydraatarm eet, nam ik er geen patat bij maar wat meer sla, heerlijk!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram shoarmavlees (of kip(dij)filet die je zelf kruid met 1 theelepel shoarmakruiden, hier vind je het recept van mijn overheerlijke shoarmakruiden
  • 750 gram patat naar keuze
  • halve komkommer in blokjes
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 150 gram gesneden ijsbergsla
  • 1 rode ui, in ringen gesneden
  • knoflooksaus naar keuze
  • 100 gram geraspte kaas naar keuze

Bak de patat volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Maak een salade mix van alle stukjes groente

Bak het shoarmavlees in een beetje olie gaar. 

Verdeel de patat over 4 bakjes en daaroverheen het vlees. Strooi de kaas over het vlees en doe de bakjes even in een voorverwarmde oven van 180 graden totdat de kaas gesmolten is. Dit duurt ongeveer 4/5 minuten.

Haal de schalen uit de oven, verdeel de salade over de bakjes en besprenkel dit als laatst met de knoflooksaus.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Kapsalon shoarma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *