Kip, ei en spitskool in masala!

Heel veel positieve reacties ontvangen op onderstaande foto. Daarom hierbij het recept van deze heerlijke kip, ei en spitskool in masala. Lekker met rijst of roti of gewoon zo als je geen extra koolhydraten wilt eten.

Ingrediënten voor circa 5-6 personen:

  • 1200 gram kippenbouten of 1 kg kipdijfilet  in stukjes gesneden
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 3 eetlepels masala
  • 1 spitskool grof gesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 5 hard gekookte eieren, rondom in een laagje zonnebloemolie gebakken, let op met spetteren!
  • 1 grote tomaat, zonder pit, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 2 eetlepels (zoute) ketjap
  • zonnebloemolie

Doe ongeveer 3 eetlepels zonnebloemolie in een pan. Bak hierin de ui en knoflook lichtbruin. Nu doe je de masala erbij. Bak dit goed aan, zodat alle smaken loskomen. Nu mag de kip erbij, schep de kip goed om in circa 5 minuten. Doe nu de stukjes tomaat erbij, blikje tomatenpuree, de komijnpoeder, zwarte peper, kippenbouillonblokje en ketjap. Ook dit alles schep je goed om.

Laat het vlees in circa 30 minuten gaar stoven op een zacht vuurtje. De laatste 10 minuten wok je de spitskool mee en de laatste 5 minuten laat je de eieren even mee koken. Voeg als laatste zout naar smaak toe, even omscheppen en klaar is dit heerlijke gerecht.

4 thoughts on “Kip, ei en spitskool in masala!

  1. Reshmi says:

    Ik was zo blij toen ik weer een recept zag verschijnen! Blijf dit alsjeblieft doen.. je hebt geen idee hoe groot je bijdrage is geweest in mijn keuken!

    Veel liefs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *