kip empanada’s

Deze heerlijke kip empanada’s, soort Spaanse pasteitjes,  zijn echt een feestje. Valt bij iedereen wel in de smaak en ook nog eens makkelijker te maken dan je denkt.

Ingrediënten:
  • 250 gr kippendijen, heel fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijn gesneden
  • 1 uitje, fijn gesneden
  • 10 vellen bladerdeeg, ontdooid
  • 1 theelepel gedroogde peperselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden.
  • 1 ei
  • 2 eetlepels creme fraiche
Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg de fijngesneden kip er bij en bak dit rondom aan. Schep de paprika blokjes er door en bak een minuutje mee. Strooi hierover, de peterselie, paprikapoeder en cayennepeper. Breng op smaak met wat paprikapoeder. Al laatste roer je hier de creme fraiche doorheen en laat dit op een zacht vuurtje ongeveer een minuutje doorpruttelen. Doe dan het vuur uit.
Gebruik een kookring of een klein bordje om de rondjes uit het bladerdeeg te snijden.  Verdeel ongeveer 1 volle eetlepel van het kipmengsel over het velletje deeg en vouw de empanada vervolgens dubbel. Je kunt de randjes aandrukken met een vorm of een mooie randje erin vouwen. Ga zo door totdat het kipmengsel op is.
Van de overgebleven randjes rol ik spiraaltjes, bestrijk ze met losgeklopt ie en hier strooi ik wat geraspte kaas overheen. Je hebt dan heerlijke kaasstengels. Doe ze dan samen met de empanada´’s in de oven.

Bestrijk de bovenzijde van de empanada’s. Bak ze in 25 min goudbruin en gaar. Zowel warm als koud zijn ze lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *