Dit is zo een recept waar je je vingers bij aflikt! Heerlijk met rijst of pasta, een echte aanrader. Dit komt wel vaker bij ons op tafel! Zeker met dit koude weer, kun je hier extra van genieten.
Ingrediënten voor 4/5 personen
- 750 gram kipdijfilet
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 400 gram champignons, in stukjes gesneden
- 200 ml creme fraiche
- 4 takjes peterselie fijn gesneden
- 400 ml kippenbouillon
- zout en peper
Kruid de kip met zout en peper en bak de kip in een beetje olijfolie bruin. Haal de kip vervolgens uit de pan. Doe in dezelfde pan de ui, knoflook en champignons en bak dit even goed aan. Voeg nu de bouillon, creme fraiche en de stukken kip toe en laat dit ongeveer 30 minuten stoven. Voeg naar smaak zout en peper toe en voeg de laatste 5 minuten de stukjes peterselie toe.
Hoeveel boullion moet ik zetten in 400ml water??
Kan je ook in de oven zetten de macoroni en de roomsaus?
Goedenavond,
U maakt 400 ml bouillon klaar (water en een kippenbouillonblokje), dit doet u bij de saus. Voor dit recept heb ik de oven niet gebruikt. Je kunt het wel opwarmen in de oven, maar de saus maak ik klaar op het fornuis.
vandaag heb ik deze gemaakt. met spaghetti. was inderdaad heerlijk! bedankt voor het delen van je recept!
mijn man doet een beetje aan de lijn, maar vandaag heeft hij 2x opgeschept. een groter compliment kon ik niet krijgen. ?
Haha wat leuk! Dank voor het delen!
Hoi, het was heerlijk! Echt een aanrader!
Bedankt dat je je recepten wilt delen.
Wat fijn dat het gesmaakt heeft! Dank voor je reactie. Groetjes
Dit ga ik morgen proberen, lijkt me heerlijk!
Super lekker
Wij hebben dit zojuist gegeten en het was heerlijk, een echte aanrader!!
Wat leuk te horen! Heel fijn.
Wat ik mis is hoeveel calorieën er in zitten per één persoons portie
zelf even optellen en delen door 4 personen?
Door welke andere groenten kan de champignons vervangen ?
Goedenmiddag, de champignons horen echt bij dit recept, vandaar een champignons-roomsaus. Groetjes, Aruna
Saus gaat in de schifting… help
Wat vervelend Paulien. Is het nog goed gekomen? En als je het langer op vuur laat staan?
Hoi
Hoe krijg ik het romiger? Alles zit erin. Wel met 2 kilo kipfilet
Groetjes Monica
Hoi Monica, als je de hoeveelheid kipfilet verdubbeld, zou ik ook de overige ingrediënten verdubbelen ?. Groetjes, Aruna
Ligt het aan mij dat de saus erg dun is ?
Hoi, nee de saus hoort wel wat dikker te zijn, misschien op een laag vuurtje door laten koken zodat het vocht wat verdampt.
Wat een heerlijk gerecht is dit! Ik eet het minstens 1x per 2 weken.
Voor mensen die denken dat de saus in de schift gaat; voeg een eetlepel maizena( met een beetje water gemengd) toe aan de saus. Hierdoor bindt de saus en gaat het niet schiften!
Wat leuk te horen! En dank voor de goede tip! Gr, Aruna
Hai ik had een vraag meet ik dus 400 ml water af in een maatbeker? Hoeveel kippenboulion doe ik er dan bij?
Hi, je maakt 400 ml kippenbouillon en dit doe je dus bij het gerecht. Dus niet alleen water. X
400 ml water: hoeveel bouillon blokjes moete daarbij?
Hoi Agnes, je voegt 400 ml bouillon toe. Dit maak je dus eerst met een bouillonblokje volgens de verpakking. Gr, Aruna
Dat is goed te horen! Gr, Aruna
Ik wil het morgen gaan proberen , ben zo benieuwd me man en me meiden zijn ze moeilijke eters , dus hoop dat het goed komt
Goedemorgen
Ik zou graag die recepten willen sturen naar mijn mail.
Hartelijk groet José Jesterhoudt
Heerlijk recept ik doe er ook nog een pepertje door heen.
Is het net wat pittiger.
Inderdaad, doe ik zelf ook. Leuk om te horen!