kipdijfilet met doperwten en wortelen

Vooral de jongens zijn hier dol op en het leuke ervan is, dat dit recept echt heel snel op tafel staat. Je eet er lekker wat aardappelpuree bij of ook erg lekker met rijst. Zulke snelle maaltijden staan op een doordeweekse dag vaak bij ons op tafel.

Ingrediënten voor 4/5 personen

  • 750 gram kipdijfilet, in stukjes gesneden
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 grote pot doperwten/wortelen van 680 gram (uitgelekt)
  • halve theelepel gemberpoeder
  • halve theelepel laospoeder
  • halve teelepel zwarte peper
  • 5 eetlepels zoute ketjap
  • 2 eetepels zoete ketjap
  • zout naar smaak

Doe in een grote (wok)pan een scheut zonnebloem olie en bak hierin de gesnipperde ui en knoflook samen goudbruin. Nu mogen de stukjes kipdijfilet erbij. Bak de kip lekker bruin op hoog vuur, daarna doe je het vuur wat lager. Doe de ketjap, gemberpoeder, laospoeder en zwarte peper erbij. Schep alles nog een keer goed en voeg de doperwten toe. Bak alles nog even goed door, totdat de kip gaar is en voeg evt zout naar smaak toe.

Heerlijk met witte rijst op aardappelpuree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *