Kippendijfilet in ketjap en oestersaus

Ik maakte vorige week heerlijke bapao broodjes gevuld met kip en met bakkeljauw. De kipvulling is ook erg lekker op een pistoletje of een ander broodje. Stukjes komkommer op zuur erbij en je hebt een heerlijke lunch! Het recept van de bapaobroodjes plaatste ik vorige week al. Echt de moeite waard om ze eens uit te proberen!

Ingrediënten voor circa 10 rijk gevulde pistoletjes:

  • 1 kilo kipdijfilet (fijngemalen in de keukenmachine, je kunt de kip ook fijn snijden)
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 stuk gember van 3 cm in tweeën gesneden
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 3 eetlepels zoute ketjap
  • 2 volle eetlepels honing
  • 4 takjes selderij fijn gesneden
  • 1 eetlepel maizena
  • 1 theelepel zwarte peper
  • zout naar smaak

Doe een laagje zonnebloemolie in een ruime pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Doe nu de gember erbij en bak dit even mee. Nu mag de kip erbij. Bak de kip op hoog vuur totdat het vocht iets verdampt en de kip niet meer roze van kleur is. Nu mogen de andere ingrediënten erbij ; oestersaus, ketjap, honing, zwarte peper en maizena. Bak dit op een middelmatige vuur circa 10 minuten goed door. Voeg de zout naar smaak toe en 2 fijngesneden takjes selderij. Zodra het grootste deel van het vocht verdampt is, mag het vuur uit. Garneer met de overgebleven selderij.

IMG_1887

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *