Deze heerlijke knapperige kippenbouten uit de oven waren echt een groot succes hier. De jongen vinden het heerlijk om lekker met hun handen de kip vast te pakken. En ik geef ze groot gelijk haha! De boutjes waren erg mals en sappig en goed van smaak Je kan de kip overal wel bij serveren. Bij de aardappelen, rijst of pasta.
Ingrediënten:
- 4 (biologische) kippenbouten
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- peper en zout
- 30 gram roomboter
Kruid de kippenbouten met de kruiden en laat dit even 10 minuutjes intrekken.
Doe de boter in een koekenpan en bak hierin de kippenbouten (2 minuten per kant).
Daarna leg je kippenbouten in een ovenschaal (met de boter) en bak je deze in circa 45 minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden, bruin en gaar. Ik heb de kippenbouten gedurende de baktijd 2 keer, met de gesmolten roomboter ingesmeerd, voor een extra lekker velletje.
Om het zout nr smaak goed in te laten trekken dan die bouten in een pekel water 24 inleggen. 1 procent zout op gewicht kip plus water.
In de koelkast.
Al het andere trek NIET in het vlees.
Check BRINE op youtube en kokenmetkennis.nl