Koffiecake

Soms heb je gewoon zin in iets lekkers. Niet te veel poespas maar gewoon iets simpels. En dan met een koffiesmaakje, ook al lust ik zelf geen koffie. Maar mokkagebak vind ik dan wel weer heerlijk. Toen was het idee geboren van een koffiecake! Ontzettend lekker!

Loop

Ingrediënten:

  • 125gram ongezouten gesmolten roomboter
  • 250 gram patentbloem
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren (m)
  • 16 gram bakpoeder
  • 200 ml lauwwarme melk
  • 3 eetlepels oploskoffie
  • snufje zout

Laat de oploskoffie oplossen in de warme melk.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in met boter.

Klop met een mixer  de suiker, vanillesuiker en boter  tot een glad beslag, dit duurt ongeveer 10 minuten. Voeg tijdens het mixen 1 voor 1 de eieren toe. Voeg ook de bloem, bakpoeder en zout beetje voor beetje toe onder het mixen. Stop met mixen zodra je geen bloem meer ziet. Dus niet langer doormixen anders kan de cake minder zacht worden.  Schenk hier nu hier de afgekoelde koffiemelk bij. Mix dit op een lage stand nog goed door totdat je een mooi egaal mengsel hebt. Mix niet langer door dan noodzakelijk.

Giet na het mixen het beslag in de ingevette cakevorm.

Bak de cake in circa 50 minuten gaar en mooi goudbruin.

Je kunt de cake serveren met een toef slagroom of je mixt 100 gram mascarpone met 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel door elkaar. Aanrader!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *