Koolhydraatarme straciatella kwarktaart

Deze kwarktaart maakte ik speciaal voor mijn moeder op moederdag. Ze heeft er de hele week van gesmuld!

Als je een koolhydraatarm dieet volgt, dan is dit echt een traktatie, maar ook als je een keer gewoon wat minder suiker wilt eten.

Een hele dikke aanrader dus! Als je de taart in 10 punten snijdt, dan zit er in 1 punt, 5 koolhydraten en circa 325 calorieën (let op; dit is een indicatie, dit kan afwijken als je bijv. andere merken gebruikt, dus tel de koolhydraten en calorieën, zelf goed na)

ngrediënten voor een springvorm van 15 cm (circa 10 stukken);

  • 75 gram walnoten (fijn of grof gemalen, wat je zelf lekker vindt)
  • 125 gram amandelmeel
  • halve theelepel kaneel
  • 20 gram pure chocolade 85%
  • 30 gram roomboter
  • 500 gram volle kwark
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram roomkaas
  • 5 velletjes gelatine
  • zoetstof naar smaak
  • 200 gram slagroom

Maak de bodem door de boter langzaam te laten smelten in een steelpannetje, door hier de walnoten en amandelmeel bij en wat druppels zoetstof. Meng hier de kaneel doorheen.

Bekleed de vorm met een stuk bakpapier en giet hier het notenmengsel in. Druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel. Leg dit een half uur in de koelkast om op te stijven.

Week de gelatine in koud water. Als de velletjes zacht zijn doe je ze in een steelpannetje met 4 eetlepels water, zodat de gelatine oplost. Laat dit iets afkoelen.

Klop de slagroom (250 ml) op met zoetstof naar smaak, doe hier de kwark en mascarpone bij en mix dit nog even goed door. Doe nu de gelatine erbij en ook dit meng je goed door het kwarkmengsel. Rasp de chocolade fijn. En schep 3/4 deel door het kwarkmengsel.

Giet het mengsel op de notenbodem en laat dit circa 3 uur opstijven in de koelkast.

Klop 200 gram slagroom stijf met wat druppels zoetstof naar smaak. Spuit toefjes op de taart en garneer met de rest van de geraspte chocolade.

Serveer eventueel met aardbeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *