Makkelijke mozzarella knoflookbrood (no knead)

Dit super lekkere, zachte mozzarella knoflook brood maak je zonder te kneden. Geen ingewikkelde technieken. Je doet alles in een kom en roert hier met een lepel doorheen. Echt, je zou het niet geloven maar makkelijker wordt het niet! Als je eenmaal door hebt, hoe makkelijk je dit brood maakt en hoe lekker het smaakt dan zal dit brood zeker vaker op tafel staan.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 5 gram droge gist
  • 20 gram suiker
  • 0,5 theelepel zout
  • 40 gram gesmolten roomboter
  • 125 ml warme melk
  • 1 ei
  • 125 gram mozzarella in plakjes gesneden
  • verse zwarte peper

Voor de knoflookboter;

  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 knoflookteentjes uit de per
  • 1 stengel lenteui, fijn gesneden
  • 0,5 theelepel zout

 

Meng alle ingrediënten voor het brood in een grote kom en roer dit (ca 1 minuut) met een houten lepel door elkaar. Als het deeg bij elkaar komt (hoeft zeker geen glad deeg te zijn), schenk je dit op een bebloemd aanrechtblad.

Je gaat nu niet kneden maar vouwen. Vouw de randjes van het deeg naar het midden, blijf dit doen totdat je een mooie ronde bal hebt dat niet plakt. Bol dit op en leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier, met de naad naar beneden. Dek dit af met een theedoek, totdat het deeg is verdubbeld, dit duurt ongeveer 45 minuten.

Druk het deeg nu voorzichtig plat met je vingers. Vorm een platte cirkel. Snij nu met een scherp mes lijntjes in het deeg. Van boven naar beneden en van links naar rechts, zodat je vierkantjes krijgt in het het deeg.

Mix de ingrediënten voor de knoflookboter met elkaar en smeer hiermee het brood goed in.

Verdeel de mozzarella stukjes in de lijntjes/sneetjes van het brood. Strooi hier nu wat verse zwarte peper overheen.

Bak het brood in circa 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden gaar en goudbruin.

24 gedachten over “Makkelijke mozzarella knoflookbrood (no knead)

  1. Monique nahar schreef:

    Goedemiddag,
    Waar is dit mozzarella brood lekker bij.

    Overigens heb ik nog niets gemaakt maar ik vind je site geweldig en ga zeker je recepten gebruiken.
    Bedankt voor je reactie

    Grr

  2. Hans schreef:

    Hoi,

    Vandaag heb ik dit superlekkere gerecht voor de tweede keer gemaakt. Wat is het zalig!

    Wat kan ik eraan doen om het minder snel uit te laten drogen? Als ik het maak, is het de volgende dag flink droger.

    Maar nogmaals: het is echt een topper!

    • Mooie recepten schreef:

      Hoi Hans, wat goed om te horen. Ik verpak het brood luchtdicht in huishoudfolie dan is het de volgende dag, net zo vers. Even in de oven opwarmen en weer genieten.

  3. D. de Leeuw-Hernandez schreef:

    “Meng alle ingrediënten voor het brood”

    Dat deed ik dus. Even later word ik geacht de mozzarella over het brood te verdelen voor het de oven in gaat. Die zat dus al in het deeg🤣🤣🤣

    Het zit nu in de oven, ik ben benieuwd hoe het uitpakt. Maar misschien handig om te vermelden dat de mozzarella even apart gehouden moet worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *