Mihoen met kip en groenten

Een lekkere basis voor mihoen is dit recept wel. Je kunt de kip bijvoorbeeld vervangen door garnalen, varkensvlees of door rundvlees. Je kunt alle groenten toevoegen die je zelf lekker vindt. Mijn jongens hebben gesmuld hiervan. Ik had er nog kroepoek bij geserveerd en lekkere komkommer en rode uien op zuur.

Ingrediënten voor 4/6 personen

  • 500 gram kipfilet in stukjes
  • 400 gram groentemix (denk aan doperwten, mais, tauge, prei, paprika etc)
  • 400 gram mihoen (voorgekookt volgens de verpakking)
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 2 cm gember fijn geraspt
  • zout  en peper naar smaak
  • 4 eieren

Marineer de sojasaus, oestersaus en gember met de kipstukjes en laat dit 20 minuten intrekken.

Bak van de eieren een omelet en snij dit in stukjes, leg dit apart.

Doe nu een beetje olie in de pan en fruit hierin de knoflook aan. Hier doe je vervolgens de gemarineerde kip inclusief marinade bij. Bak de kip bijna gaar, voordat de groenten erbij gaan. Bak op een hoog vuurtje alles goed door, daarna mag de voorgekookte mihoen erbij.

Blijf goed omscheppen, totdat de marinade goed vermengd is met de mihoen. Als laatst voeg je eireepjes toe.

Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met kroepoek, eventueel extra eireepjes en komkommer en rode ui op azijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.