Mijn nieuwe keukenmachine, de Kenwood Kmix KMX750

Al bijna 4 jaar gebruik ik, bijna dagelijks, naar volle tevredenheid de Kenwood mixer Chef Premier KMC570. Ik ben dus al veel langer fan van de Kenwood mixers.
Toen ik bericht kreeg van Kenwood dat ik de Kmix KMX750 mocht uitproberen, was ik door het dolle heen!

Hij zag er aan de buitenkant al zo mooi uit, echt een pronkstuk in mijn keuken! Je hebt de mixer in 4 kleuren; wit, rood, zwart en crème. Ik koos voor de witte mixer omdat deze het beste past in mijn keuken. De mixer is nu in de aanbieding bij Bol.com voor € 329,00!
De keukenmachine heeft 3 opzetstukken:
 • een K-klopper. Deze klopper gebruik je voor beslag van bijvoorbeeld cake, koekjes en cupcakes)
 • een ballongarde.  De ballongarde is bedoeld voor het luchtig kloppen van een mengsel, denk hierbij aan het opkloppen van een biscuit. Je kunt hier dus ook je slagroom mee opkloppen.
 • de kneedhaak. De kneedhaak zorgt in ongeveer 5 minuten voor een zacht en soepel deeg. Zelfs voor het maken van roti kun je deze uitstekend gebruiken. De laatste paar minuten kneed ik het deeg dan nog wel even met de hand door.

De machine heeft een vermogen van 1000 Watt en je kunt kiezen uit 6 snelheden. Voor deze keukenmachine zijn meer dan 20 optionele accessoires beschikbaar. Of je nu je eigen pasta wilt maken of je eigen vlees wilt malen, met deze keukenmachine kun je dus alle kanten op.

De bediening is echt makkelijk. Zelf hou ik niet van die ingewikkelde apparaten. Je bevestigt het gewenste opzetstuk erop en klapt hem naar beneden. Draai de knop tot de gewenste stand en mixen maar.

De RVS kom is lichtgewicht en heeft een inhoud van maar liefst 5 liter! Groter dan ik al gewend was, dus ik kan nu gewoon nog meer beslag voor koekjes en cakes, in 1 keer, maken.
Ik ben erg tevreden over het apparaat en heb hier nu inmiddels mijn maizenakoekjes en een eksi kuku in gebakken en uiteraard mijn macarons. Perfect gelukt! Ik kan het apparaat dan ook echt aanbevelen!
Dit artikel is een samenwerking met Kenwood, meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

3 gedachten over “Mijn nieuwe keukenmachine, de Kenwood Kmix KMX750

  • Mooie recepten schreef:

   Hoi Jolande, ik heb de gebruiksaanwijzing doorgespit maar ik kan dit ook niet terug vinden. Mocht ik erachter komen dan hoor je dat van mij. Groetjes, Aruna

   • Heleen Brand schreef:

    Dat is de vouwstand. Beslag voor madeleines bijvoorbeeld: droge bestanddelen door vochtige bestanddelen vouwen. Dit doe je met de K-klopper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.