Mini pizza Margherita

Wie kent de pizza Margherita niet? Een heerlijke, simpele pizza rijkelijk belegd met tomatensaus en kaas. Nu maak je deze heel eenvoudig zelf, eerlijk waar. Ik heb de smaak te pakken van het maken van pizza’s. Zoveel lekkerder dan uit de supermarkt en je weet precies wat er in zit.

Het recept van de mini kaas uien pizza’s die ik eerder plaatste, waren ook een groot succes.

De jongens vinden het altijd ook super leuk om mee te helpen. Vooral het uitrollen van het deeg is altijd lachen geblazen en als dan deze pareltjes uit de oven komen, dan zijn de jongens wel erg trots en mama ook!

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor circa 25 mini pizza’s (afhankelijk van de grootte van de rondjes);

  • pizzadeeg, hiervoor gebruik je de helft van mijn recept voor pizzadeeg
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 400 ml pastasaus (uit een potje in de supermarkt of je maakt het zelf) hiervoor heb je de volgende ingrediënten nodig;
  • 1 blik gepelde tomaten (400 ml)
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijn gesneden teentjes knoflook
  • halve theelepel basilicum
  • halve theelepel oregano
  • halve theelepel suiker
  • zout en peper
  • 5 eetlepels olijfolie

Pizzadeeg;

Maak het pizzadeeg volgens mijn recept. Na het uitrollen steek je hier rondjes uit. Dit kun je doen met een speciale uitsteker of de rand van een klein kommetje, dit lukt ook prima. Leg ze op een bakpapier op de bakplaat.

Na het uitsteken, laat ik de rondjes nog even 10 minuten rusten onder een theedoek voordat ik de toppings erop leg.

Bereidingswijze tomatensaus;

Bak de uitjes, knoflook en oregano en basilicum, tien minuten in de olijfolie, totdat de uitjes glazig van kleuren zijn en de knoflook lichtbruin van kleur zijn. Doen nu de gepelde tomaten erbij en roer alles goed door op een hoog vuurtje voor circa 2 minuten. Daarna doe je het vuur weer zacht, doe nu de suiker erbij en laat de saus op een zacht vuurtje circa 15 minuten pruttelen.

Breng op smaak met zout en peper en klaar is je makkelijke en smakelijke saus. Laat dit afkoelen voordat je de pizza’s belegd.

Besmeer de rondjes met een lepel tomatensaus en leg hier stukjes mozzarella op. Maak af met wat peper en zout.

Bak de mini pizza’s circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden gaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.