vis vis

Mini Shanghai paksoi met garnalen

Zelf ben ik erg dol op tjap tjoy, je kent het wel. Allerlei soorten groentes gewokt met vlees of vis, heerlijk! Het allerlekkerste vind ik als de groentes nog knapperig zijn. Gewoon simpel met wat witte rijst en een lekkere hete sambal! Hier kun je mij echt voor wakker maken.

Ingrediënten voor 2 personen;

 • 1 stronk mini paksoi, waar je de bladeren van af haalt.
 • 250 gram garnalen (ik gebruikte de grote Black Tiger garnalen)
 • 100 gram tauge
 • halve ui in ringen
 • 2 teentjes knoflook in plakjes
 • stukje gember van 3 cm
 • 2 eetlepels oestersaus
 • halve theelepel zwarte peper
 • halve theelepel zout
 • 1 theelepel sesamolie
 • 4 eetlepels zonnebloemolie

Fruit de ui met knoflook en gember bruin in wat zonnebloemolie. Doe hier vervolgens de garnalen bij en bak deze in ca 4 minuten op hoog vuur, half gaar. Nu mag de oestersaus, zout en zwarte peper erbij. Schep de garnalen met de oestersaus goed om. De paksoi blaadjes doe je als eerste bij de garnalen en ook dit schep je goed om ( ca 2 minuten). Hierover heen schenk je de sesamolie. De tauge kun je er nu bij doen. Ik doe het vuur dan uit, terwijl ik de tauge nog even laat door bakken.

Het lekkerste is, als je dit warm en vers opdient met witte rijst. Als alles klaar ligt, kan dit gerecht binnen 10 minuten op tafel staan.

23 Comments

  1. Beste Willy, ik heb de hele paksoi gebruikt. De Shanghai paksoi zijn kleine paksoi’s, ik snij alleen het “kontje” eraf. Gr, Aruna

 1. Wat een heerlijk gerecht om je vingers bij op te eten , mijn man houdt niet van vis wanneer hij van huis is maak ik dit , kan ik mij erg op verheugen !

  1. Wat een leuk berichtje! Dank je wel! Het is inderdaad 1 van mijn favoriete gerechten!

   1. Ik ga het vanavond proberen want het smaakt al verrukkelijk in de receptuur. De koolhydraten zitten denk ik vooral in de rijst. Dit kan je dus vervangen denk ik. Wish me luck

 2. Súper gerecht! Echt heerlijk! Doorgegeven aan vrienden en die vinden het ook super! Heb t al vaker gemaakt en zal het zeker vaker gaan maken. Gewoon TOP!

 3. Vanavond voor het eerst gemaakt en gegeten. Tjonge, dit is zo een gerecht waarvan je blijft eten. Een 10-punten gerecht. Echt heerlijk.
  Komt bij ons zeker vaker op het menu te staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *