Deze makkelijke en heerlijke monchou toetjes zien er niet alleen smakelijk uit, ze smaken ook echt super! En dat met slechts enkele ingrediënten. Ik heb zelf nog niet eerder vlaaifruit uit een blik gebruikt maar dit viel me echt niet tegen zeg. Super lekker met de kwark! Vervang de kwark gerust met roomkaas voor een “echt” monchou dessert.
Ingrediënten voor 10 glaasjes;
- 400 ml slagroom
- 500 gram kwark (volle of magere) of roomkaas
- 5 eetlepels fijne kristalsuiker
- 1 blikje vlaaifruit, kersen
- 1 pak bastognekoekjes
Klop de slagroom stijf met de suiker. Schep hier de kwark door heen en vul het mengsel in een spuitzak zodat je de glaasje mooi kunt vullen. Met een lepel kan dit ook wel.
Verkruimel de bastognekoekjes of sla de koekjes fijn met bijv. een deegroller.
Doe een laagje koekkruimels in een glaasje en schenk hier een beetje van het kwarkmengsel in. Leg hier een grote eetlepel van de kersen op en bedek de kersen met een laagje van het kwarkmengsel.
Eventueel kun je hier nog een toef slagroom opspuiten en garneer met wat overgebleven koekkruimels.
Laat dit circa 2 uurtjes opstijven in de koelkast.
waarom heet dit monchoutaart in een glaasje. er komt geen monchou aan te pas. kwark is geen monchou. neemt niet weg dat dit wel lekker is.
Hoi Carin, je hebt gelijk hoor. Dit is mijn eigen variatie en met de kersen erbij deed het mij denken aan monchou. Je kunt de kwark ook vervangen door roomkaas. Ik zal het erbij zetten 😉 Dank voor je reactie. X