Nasi Hong Kong met grote garnalen

Er bestaan wel honderden verschillende nasi recepten. Iedereen maakt het klaar op zijn of haar eigen manier. De nasi Hong Kong is een variatie van de nasi met als hoofdingrediënt; garnalen. Het liefst van die jumbo garnalen! Hierbij kun je ook kip toevoegen en verschillende soorten groentes. Mijn recept is best eenvoudig, maar juist dan vind ik deze nasi het lekkerst. Voor de nasi Hong Kong hoef ik in ieder geval niet meer naar de Chinees.

Ingrediënten voor 5 personen:

  • 500 gram rijst ( koken en laten afkoelen)
  • 300 gram Black Tiger garnalen
  • 200 gram diepvries groenten (Mexicaanse mix )
  • halve gesnipperde ui
  • 5 eieren ( hier bak je met een snufje zout, 2 omeletten van en snij je in reepjes)
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 stuk laos van 5 cm in 3 stukken
  • 1 stuk gember van 3 cm in 2 stukken
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 10 druppels sesamolie
  • halve theelepel five spice kruidenpoeder
  • zout en peper naar smaak

Doe ongeveer 5 eetlepels zonnebloemolie in in (wok)pan en fruit hier de gesnipperde ui en knoflook in totdat deze lichtbruin van kleur zijn. Daarna mogen de garnalen, gember en laos stukjes erbij. Je wokt de garnalen totdat ze lichtroze van kleur zijn, daarna doe je oestersaus erbij. Nu bak je de garnalen ca 2 minuten in de oestersaus mee.

De afgekoelde rijst mag nu hierbij en dit bak je even goed mee met de garnalen. Doe nu de groentemix erbij en mix dit nog even goed door. De nasi breng je nu op smaak met de five spice kruiden, sesamolie, zout en peper. Als laatste roer je de eireepjes door de nasi.

Erg lekker met de kipkluifjes in hoisinsaus en plakjes komkommer en tomaat.

12 gedachten over “Nasi Hong Kong met grote garnalen

  1. Angela Jagesar schreef:

    De Nasi Hong Kong viel bij al mijn mannen in de smaak. I.p.v. verse garnalen heb ik gedroogde garnalen gebruikt en dat is ook zeker een aanrader. Bedankt voor het delen van je heerlijke recepten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *