Er bestaan wel honderden verschillende nasi recepten. Iedereen maakt het klaar op zijn of haar eigen manier. De nasi Hong Kong is een variatie van de nasi met als hoofdingrediënt; garnalen. Het liefst van die jumbo garnalen! Hierbij kun je ook kip toevoegen en verschillende soorten groentes. Mijn recept is best eenvoudig, maar juist dan vind ik deze nasi het lekkerst. Voor de nasi Hong Kong hoef ik in ieder geval niet meer naar de Chinees.
Ingrediënten voor 5 personen:
- 500 gram rijst ( koken en laten afkoelen)
- 300 gram Black Tiger garnalen
- 200 gram diepvries groenten (Mexicaanse mix )
- halve gesnipperde ui
- 5 eieren ( hier bak je met een snufje zout, 2 omeletten van en snij je in reepjes)
- 2 teentjes knoflook uit de pers
- 1 stuk laos van 5 cm in 3 stukken
- 1 stuk gember van 3 cm in 2 stukken
- 3 eetlepels oestersaus
- 10 druppels sesamolie
- halve theelepel five spice kruidenpoeder
- zout en peper naar smaak
Doe ongeveer 5 eetlepels zonnebloemolie in in (wok)pan en fruit hier de gesnipperde ui en knoflook in totdat deze lichtbruin van kleur zijn. Daarna mogen de garnalen, gember en laos stukjes erbij. Je wokt de garnalen totdat ze lichtroze van kleur zijn, daarna doe je oestersaus erbij. Nu bak je de garnalen ca 2 minuten in de oestersaus mee.
De afgekoelde rijst mag nu hierbij en dit bak je even goed mee met de garnalen. Doe nu de groentemix erbij en mix dit nog even goed door. De nasi breng je nu op smaak met de five spice kruiden, sesamolie, zout en peper. Als laatste roer je de eireepjes door de nasi.
Erg lekker met de kipkluifjes in hoisinsaus en plakjes komkommer en tomaat.
De Nasi Hong Kong viel bij al mijn mannen in de smaak. I.p.v. verse garnalen heb ik gedroogde garnalen gebruikt en dat is ook zeker een aanrader. Bedankt voor het delen van je heerlijke recepten!
Oh wat leuk! Lief dat je een reactie achter laat! En bedankt voor de tip, ik ga de gedroogde garnalen ook zeker uit proberen. Groetjes
Waar kan je die five spicy kruiden kopen?
Hi, je kan dit bij de toko vinden en Albert Heijn heeft het volgens mij ook wel. Groetjes
Hoi, welke oestersaus gebruik Je?
Hoi Anita, ik heb de oestersaus van Lee Kum Kee gebruikt. Groetjes
Ik kan geen vijf spices gebruiken want ik ben allergisch voor kaneel. Heb je een idee hoe ik dat oplos?
Hi, ik zou het dan weg laten en wat extra zwarte peper en een klein beetje suiker toevoegen. Succes.
Net geprobeerd…super lekker!!!! Deze houden we erin. Heb ipv verse laos, laospoeder gebruikt.
Goed te horen! Dank voor het delen.
Die sesamolie is het van gebrande of ongebrande sesamzaadjes?
Hi, ik heb de olie van gebrande zaadje gebruikt. Groetjes, Aruna