Noodles met honing/gember kip

Ik hou van alle soorten bami; dunne bami, dikke bami, mihoen, het maakt mij niet uit of ik vind het wel lekker. Ik experimenteer ook veel met verschillende soorten kruiden en probeer de pakjes en zakje zoveel mogelijk weg te laten. Net als zoveel andere gerechten kun je ook met bami veel kanten op. Dit is ook een experiment van mij, welke goed in de smaak viel bij het thuisfront. Ik weet dat een gerecht gesmaakt heeft als de jongste van 4 nog een keertje opschept! IMG_0803

Ingrediënten voor 5 personen:

 • 250 gram kippendijfilet
 • 250 gram noodles
 • 1 bos paksoi, in stukken gesneden
 • 1 witte ui (gesnipperd)
 • 2 grote tenen knoflook (uit de pers)
 • 1 stuk gember van 3 cm, in plakjes
 • 2 eetlepels honing
 • 1,5 eetlepel zoute ketjapsaus
 • snufje zout
 • voor de garnering heb ik een fijn gesneden pepertje gebruikt en wat sesamzaadjes

Kook de noodles volgens de gebruiksaanwijzing en giet deze goed af. Doe 3 eetlepels olijfolie in de pan en fruit hier het uitje, knoflook en de gember in mee. Doe daarna de stukjes kip erbij en bak deze aan alle kanten goudbruin. Voeg hier vervolgens de ketjap en honing aan toe. Nu mogen de noodles er al omscheppend bij. De stukjes paksoi schep ik er nu ook door. Ik hou ervan als de paksoi nog knapperig is, dus nadat de paksoi erbij is, doe ik het vuur na 1 minuut uit en schep de noodles nog een keer goed om.

Garneer de noodles met een fijn gesneden pepertje en wat (geroosterde) sesamzaadjes!

 

 

 

 

 

 

I

4 gedachten over “Noodles met honing/gember kip

  • Mooie Recepten schreef:

   Hi, je kunt hier alle noodles voor gebruiken uit de supermarkt bijvoorbeeld. Bij de Aziatische producten kun je deze vinden. Ik gebruik de gekrulde variant. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.