Pannenkoeken zonder ei

Op dinsdag eten wij uit, geloofsovertuiging, vegetarisch (geen vis, vlees en ei). Op onze vakantie in Curacao maakte ik op dinsdag deze heerlijke pannenkoeken. Diyan, onze jongste, keurt tegenwoordig mijn gerechten of ze blogwaardig zijn ;-). ” Dit mag je op je blog plaatsen, mam” was zijn reactie bij het proeven van de pannenkoeken. Ze waren overigens echt lekker, net zo lekker als de  pannenkoeken met ei.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 6-8 pannenkoeken

 • 500 ml halfvolle melk
 • 200 gram bloem
 • half zakje bakpoeder
 • evt snufje zout

Doe alle ingrediënten in een kom en mix dit goed door elkaar tot een mooi, glad beslag. Je kunt hiervoor een handmixer gebruiken of een garde. Mocht je nog klontjes in je beslag hebben, dan kun je het beslag door een zeef halen.

Doe vervolgens een beetje boter in een koekenpan en je kunt aan de slag!

 

15 gedachten over “Pannenkoeken zonder ei

   • Oumss schreef:

    Ik had zo zin in pannekoeken (laat de in de avond, maar we hadden geen eiren thuis😢

    Maar ik moest pannekoeken hebben. En toen kwam ik dit receptje tegen. Primaa perfect receptje, heerlijke pannekoeken. Dat word een receptje dat ik niet snel vergeet

 1. Thomas schreef:

  Het was even wennen, want ze bakken wel anders dan pannenkoeken met ei, maar na een paar mislukte pannenkoeken had ik de flow te pakken en zagen ze er prima uit. Qua smaak inderdaad eigenlijk geen verschil, prima recept!

 2. Rager Ossel schreef:

  hallo groetjes uit noord india

  ik maakte mijn pannekoeken altijd met ei maar probeer eens een keer zonder eieren , het recept dat ik gebruikte was overigens het zelfde als die van jou alleen ipv 2 eieren een half zakje bakpoeder, nu ben ik helaas vergeten hoeveel gram er in een zakje zit, in india kan ik volgens mij alleen pakjes kopen van een paar honderd gram, ik kijk er naar uit om eens een keer met bakpoeder(baking powder) mijn pannenkoeken te maken
  Rager Ossel Jr

 3. Roos schreef:

  Hoi,
  Net gemaakt ze waren super lekker. Alleen wat ik niet zo fijn vind is dat als je de pannenkoeken om wilt draaien, scheuren ze heel snel! Voor de rest top recept xx

  • Mooie recepten schreef:

   Hoi Roos, dank voor je terugkoppeling. Probeer ze iets dunner te maken. Meestal scheurt de eerste altijd bij mij daarna gaat het goed. Ik heb zelf met dit recept geen last van scheurtjes. X

 4. Oom Roel schreef:

  Bedankt voor dit recept! Ze waren heerlijk!! Een lekkere variatie is om er plakjes banaan in te doen en te serveren met Nutella of chocoladesaus, mjam!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.