Pasta in tomaten roomsaus

Deze heerlijke pasta at onze zoon onlangs bij Vapiano, alleen dan met garnalen erdoor heen. Hij vond het zo lekker, dus ik zei dat ik het binnenkort wel wilde uitproberen om het na te maken. Op dinsdag eten wij vegetarisch dus ik maakte toen de roomsaus zonder de garnalen. Heerlijk was het en zo simpel!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram gekookte pasta naar keuze
  • 100 ml slagroom
  • 400 gram gram gepelde tomaten uit blik
  • 3 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 groentebouillon blokje
  • 2 verse tomaten in stukjes gesneden
  • halve theelepel oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • halve theelepel suiker
  • zout en peper naar smaak

Doe de olie in een pan en bak de knoflook 1 min glazig. Voeg de tomaat uit blik toe. Laat dit 5 min. op laag vuur doorkoken. Haal de pan van het vuur en pureer dit met met de staafmixer tot een gladde massa.  Laat even afkoelen.

Voeg nu de room en het groentebouillontabletje en de oregano toe. Zet de pan weer op het vuur en breng dit aan de kook. Laat dit 5 minuten doorsudderen op een laag vuurtje. Voeg nu de verse tomaat toe en breng dit op smaak met peper en zout. 

Doe hier de gekookte pasta bij en schep de saus goed door de pasta. 

Serveer met een lekkere salade en geraspte kaas. 

2 gedachten over “Pasta in tomaten roomsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *