Pasta met asperges

Het is weer de tijd van het witte goud. Zo worden de witte asperges ook wel genoemd. Ik vind ze heerlijk en ook onze jongens eten ook lekker mee. Zeker als ik de asperges in een pasta gerecht verwerkt. Op mijn website vind je al een heerlijk pasta gerecht met groene asperges Ik maakte een heerlijk romig, citroensausje voor de pasta, dit smaakte heerlijk met een stukje gebakken zalm.

Ingrediƫnten voor 4/5 personen:

  • 500 gram witte asperges
  • 500 gram (verse) tagliatelle, beetgaar gekookt volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • 500 gram verse zalm
  • 500 ml kook of slagroom
  • 4 tenen knoflook fijn gehakt
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 1 citroen 
  • verse peterselie
  • zout en peper

Schil de asperges met een dunschiller en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af. Leg de asperges in een ruime pan met water.

Breng het water aan de kook en zet het vuur lager. Kook de asperges 10 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Zet het vuur uit en laat ze nog even verder nagaren in het kookwater. Snijd ze dan in 3 stukken. 

Strooi wat zout en peper over de zalm en bak ze in een koekenpan met wat olijfolie of in een droge hete grillpan. Bak de zalm eerst op de velkant en keer hem dan om.

Fruit de ui en knoflook glazig en voeg de stukjes asperges toe, laat dit op een middelhoog vuur even doorbakken. Pers de helft van de citroen hierboven uit en voeg de room toe en peper en zout naar smaak. Laat doorkoken tot de asperges beetgaar zijn en voeg dan de gekookte pasta toe. Voeg nog wat citroensap, peper of zout toe en strooi hier de fijn gesneden peterselie overheen.

Serveer met de gebakken zalm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *