Pittige gerookte makreel

Met stip mijn favoriete broodbeleg! Lekker op een wit pistoletje, vooral met extra veel peper. Dat kan hier in huis, omdat de jongens hier niet van houden. Vooral als ze de hele makreel zien liggen op het aanrecht, hahaha!

Hoe maak ik mijn makreel het liefst?

Ingrediënten:

  • 1 gerookte makreel, schoongemaakt. Je gebruikt hier alleen het filet van, zonder graatjes
  • 2 verse tomaten (in stukjes gesneden, zonder de zaadjes)
  • 1 heel ui, fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesnedden
  • 1 Surinaamse peper, fijngesneden
  • zout en peper naar smaak

Doe in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en fruit hier het ui, knoflook en peper glazig. Doe hier vervolgens de stukjes makreel bij en bak dit even mee totdat de makreel lichtbruin van kleur is. Nu doe je de stukjes tomaat erbij en laat je dit nog even lekker meebakken. Als het geheel mooi bruin van kleur is, doe je er nog wat zout en peper naar smaak bij, even omscheppen en klaar is je makreel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *