Een heerlijk pittig recept. Lekker op een broodje of met warme rijst erbij. Vandaag extra pittig klaargemaakt, je kunt dit natuurlijk ook zonder peper klaar maken, of wat minder peper. Voor de jongens had ik een shoarma plaattaart, vandaar de extra peper.
Ingredienten:
- 750 gram kippenlevers
- 2 Surinaamse pepers
- 1 fijngesneden ui
- 3 teentjes knoflook fijngesneden
- 5 eetlepels zoute ketjap
- 4 takjes selderij
- stukje laos van 5 cm in drieen gesneden
- half theelepeltje suiker
- 1 eetlepel tomatenpuree
- peper en zout
Maak eerst de kippenlevers schoon en snij ze in stukjes. Doe een laagje zonnebloemolie in de pan en fruit hier je ui, knoflook, peper en stukjes laos in. Nu mogen de kippenlevers erbij. Bak dit op hoog vuur totdat ze bruin van kleur worden (ongeveer 10 minuten). Nu mag de ketjap, tomatenpuree en suiker erbij. Schep de levertjes goed om en bak ze op hoog vuur totdat het vocht wat verdampt is in ongeveer 15/20 minuten Doe nu 3 takjes fijngesneden selderij erbij. Als de levertjes gaar zijn mag het vuur uit. Garneer met een takjes fijn gesneden selderij.
Bedankt voor delen van jou recepten. Duidelijk uitgelegd. En zeker heerlijk.
Welke merk zoute ketjap gebruikt u?
Beste Neel, ik gebruik de ketjap van het merk Yellow Label. Groetjes,
Hoi, allereerst…ik ben fan je gerechten! Vraagje over de lever, hoe maak je het schoon? Kook je dit ook uit? Dit heb ik namelijk een keer geprobeerd en het werd daarna een soort van rubber…
Groetjes, Maya
Dank je wel Maya! Nee, ik kook het niet uit. Ik spoel het goed af anders wordt het inderdaad wat taai en niet zacht. x