Roomboterkoekjes

Deze roomboterkoekjes zijn ontzettend makkelijk te maken en smaken heerlijk! Je kunt ze volledig in vanille smaak of volledig in chocolade smaak maken maar ik vond het wel leuk om beide smaken te combineren in 1 koekje.

Ingrediënten;

  •  250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  •  110 gram poedersuiker
  •  40 gram eiwit
  •  300 gram patentbloem
  •  15 gram cacaopoeder
  • 1 theelepel vanille essence

Mix de boter met poedersuiker romig in ongeveer 5 minuten. Voeg dan het eiwit en vanille toe en mix dit ook goed door totdat het eiwit is opgenomen. Voeg nu de bloem toen en mix dit door het beslag en stop zodra al het bloem gemengd is. Mix niet langer door dan noodzakelijk.

Verdeel het beslag in tweeen en voeg aan 1 helft de cacaopoeder toe en mix dit er goed doorheen.

Doe het beslag in 2 spuitzakken en gebruik een stervormige spuitmond. Spuit op een bakplaat bekleed met bakpapier een klein zig zag vormpje met vanille kleur en hier tegenaan een zigvormpje met cacaobeslag. Je kunt uiteraard ook je eigen fantasie gebruiken voor de vormen.

Leg de bakplaat 20 minuten in de koelkast anders zal het beslag uitvloeien in de oven.

Bak daarna de koekje in circa 15 minuten op 160 graden totdat de randje licht verkleuren. Laat de koekjes volledig afkoelen.

4 gedachten over “Roomboterkoekjes

  1. saskia de troyer schreef:

    mijn dochters vinden het erg lekker deze koekjes beter dan dippen in chocolade ze vinden ze zo lekker dat ik me eentje wou nemen de dag nadien en er een briefje lag dank je mama voor de lekkere koekjes ze zijn te lekker om ze niet te delen mee vriendjes dus ze hebben al de koekjes verdeeld en uitgedeeld onder vriendjes en sederdien doe ik dit regelmatig eens op vraag van e kids dank je voor dit lekkere reseptje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.