Simpele ananas cupcakes

Deze exotische ananascakejes waren overheerlijk. Voor het serveren warmde ik ze even 5 minuten op, in een voorverwarmde oven van 160 graden…hemels gewoon. Veel complimenten over gekregen. Een simpel cakeje maar o zo lekker. Je kunt hier een eigen draai aangeven, door bijvoorbeeld wat rum rozijnen of geraspte kokos aan toe te voegen.

Ingrediënten voor 24 cupcakes:

  • 200 gram kristalsuiker
  • 4 eieren 
  • 200 gram patentbloem
  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 eetlepels rum (optioneel)
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1/4 theelepel zout
  • 100 gram verse ananas of uit blik in stukjes gesneden (kies dan voor de ananas in fruitsap)
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 50 ml ananassap 
  • gekonfijte kersen (optioneel)

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop de roomboter met suiker en vanillesuiker goed romig. Daarna voeg je 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed mixen. Voeg vervolgens het ananassap, rum en vanille extract toe en mix dit er doorheen.

 Doe nu de bloem, zout en bakpoeder erbij en blijf rustig door mixen. Zodra de bloem goed is opgenomen, stop je met mixen. (dus niet langer mixen dan noodzakelijk)

Vet een cupcaketray goed in met boter. Strooi op de bodem van ieder vormpje een theelepel bruine basterdsuiker, in het midden plaats je een halve kers en hierop wat kleine stukjes ananas. Doe dit op dezelfde manier met alle vormpjes.

Verdeel dan het beslag over de vormpjes.

Bak de cupcakes in 20 minuten gaar. Laat de cakejes iets afkoelen en keer dan de tray om zodat ze eruit vallen. Of haal ze er zelf uit.

Eventueel kun je de bovenkant met poedersuiker bestrooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *