Heerlijke slagroomsoesjes

Lekkere slagroomsoesje, super snel gemaakt en ze smaken nog heerlijk ook. Ze zijn veel lekkerder dan de soesje uit de winkel en je weet precies wat er in zit. 

Ingrediƫnten voor circa 25 soesjes

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 100 ml water (of 100 ml melk)
  • 2 eieren

Doe het water en de boter in een steelpannetje en breng het aan de kook, zodra het kookt gooi je in 1 keer de bloem erbij en begin meteen met roeren. Terwijl je roert, merk je dat het deeg een bal vormt, doe dan het vuur uit. Roer even door totdat het mengsel een beetje is afgekoeld.

Doe 1 ei erbij en roer met goed tot het ei helemaal opgenomen is. Doe daarna het tweede ei erbij en roer opnieuw goed door totdat je een egaal mengsel hebt.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Met 2 lepels maak je vervolgens hoopjes, zo groot als een knikker. Niet te groot, want in de oven rijst het nog. Je kunt ook “knikkers” spuiten met een spuitzak.

Bak de soesjes in een voorverwarmde oven van 225 graden. Zodra de soesje bruin zijn, zijn ze klaar. Dit gaat erg snel in een hete oven, circa 8-10 minuten. Let op, iedere oven is anders.

Laat de soesjes goed afkoelen en snij ze doormidden en vul ze met slagroom. Je kunt ook aan de onderkant een gaatje prikken en met een spuitzak en een stevig spuitmondje, het soesje vullen. Ik heb ze op de foto doormidden gesneden en vindt ze er zo mooier uitzien.

2 gedachten over “Heerlijke slagroomsoesjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.