Soesjes met banketbakkersroom

Wie is er niet gek op slagroomsoesjes? De soesjes met gele room vind ik zelf persoonlijk lekkerder. Ik kan hier zo van genieten. De fluweelachtige gele room verstopt in een soesje. De mannen thuis zijn hier gek op. Ik maak ze niet heel vaak omdat ze juist zo lekker zijn, hahaha. Nu ik de foto weer zie, denk ik dat ik ze heel gauw weer ga maken!

Ingrediënten voor circa 25 soesjes

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 100 ml water (of 100 ml melk)
  • 2 eieren

Voor de banketbakkersroom:

Doe het water en de boter in een steelpannetje en breng het aan de kook, zodra het kookt gooi je in 1 keer de bloem erbij en begin meteen met roeren. Terwijl je roert, merk je dat het deeg een bal vormt, doe dan het vuur uit. Roer even door totdat het mengsel een beetje is afgekoeld.

Doe 1 ei erbij en roer met goed tot het ei helemaal opgenomen is. Doe daarna het tweede ei erbij en roer opnieuw goed door totdat je een egaal mengsel hebt.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Met 2 lepels maak je vervolgens hoopjes, zo groot als een knikker. Niet te groot, want in de oven rijst het nog. Je kunt ook “knikkers” spuiten met een spuitzak.

Bak de soesjes in een voorverwarmde oven van 225 graden. Zodra de soesje bruin zijn, zijn ze klaar. Dit gaat erg snel in een hete oven, circa 8-10 minuten. Let op, iedere oven is anders.

Laat de soesjes goed afkoelen en snij ze doormidden en vul ze met de gele room. Je kunt ook aan de onderkant een gaatje prikken en met een spuitzak en een stevig spuitmondje, het soesje vullen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.