Spaanse paella

Zo zat van het regenachtige weer hier dat ik eindelijk besloot een heerlijke, zomerse Spaanse paella te maken. Ik maakte meteen als dessert een Spaanse flan en beide gerechten vielen ontzettend in de smaak. Ik wilde door de paella nog garnalen doen, echter kwam ik er te laat achter dat ik ze niet meer in de vriezer had. Maar ook zonder garnalen was het smullen geblazen. Dus voeg gerust zeevruchten toe of vervang de kip door zeevruchten als je een paella zonder vlees wilt maken.

Ingrediƫnten voor 5/6 personen:

  • 6 drumsticks
  • 1 el kipkruiden
  • 500 gram paella rijst
  • 150 gram chorizo in blokjes (vervang dit evt. door gerookte kipreepjes)
  • 250 gram kipdijfilet in blokjes gesneden
  • 200 gram doperwten
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder 
  • 1 citroen
  • 1 theelepel saffraanpoeder of een theelepel saffraandraadjes
  • verse peterselie
  • peper en zout

Bestrooi de drumsticks en de stukjes dijfilet met de kipkruiden en bak de drumsticks  in wat zonnebloemolie of boter rondom bruin. Haal ze uit de pan. 

Bak in dezelfde pan nu de dijfilet en de stukjes chorizo. Als de kip gaar is, haal je alles eruit, behalve het vet. 

Doe wat zonnebloemolie erbij en fruit hierin het uitje en de knoflook. Voeg de blokjes paprika, saffraan en paprikapoeder toe. Vervolgens mag hier de rijst bij en laat dit een paar minuten bakken. Voeg dan de kippenbouillon toe en de drumsticks. Laat de rijst op een zacht vuurtje gaar worden, blijf wel regelmatig roeren. 

Als de rijst bijna gaar is, voeg je de chorizo, kipdijfilet en doperwten toe. Roer dit erdoorheen. Laat op een zacht vuurtje doorkoken totdat alles gaar is. 

Garneer de paella met verse citroen en verse peterselie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *