Deze spiesen zijn ook heerlijk op de bbq. Belangrijk is dat je het vlees niet te lang op de bbq laat anders wordt het taai en dat is echt niet lekker. Als je het vlees in kleine blokjes snijdt dan zijn 6 minuten per kant voldoende. Zo hou je het vlees lekker sappig.
Ingrediënten:
- 300 gram varkenshaas in blokjes gesneden
- 2 strengen bosui in stukken van 2 cm gesneden
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 10 druppels sesamolie
- halve theelepel paprikapoeder
- halve theelepel cayennepeper
Marineer het vlees met de ingrediënten en rijg de blokjes vlees samen met de stukjes lente ui aan een spies. Leg de spiesen minimaal een uur in de koelkast zodat de kruiden lekker kunnen intrekken. Bak daarna het vlees per kant ca 6 minuten op de bbq bruin.
Tijdens het barbecueën kun je het vlees nog even insmeren met wat olijfolie.