Spruitjesstamppot met rookworst

Heel eerlijk, spruitjes eten we niet zo heel vaak. Ik ben er niet zo heel dol op. Maar door mijn blog, probeer ik wel steeds meer uit. En zo kwam ik op het idee om een gerecht met spruitjes te maken. Ik had nog aardappelen liggen en zo kwam deze heerlijke spruitjesstamppot op tafel. De jongens hebben gesmuld! Voor ons maakte ik de pittige makreel met spruitjes.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kilo aardappelen (geschild)
  • 400 gram (kleine) spruitjes (“kontje” eraf en doormidden gesneden, je kunt ze ook heel laten)
  • 125 warme melk
  • 60 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 flinke theelepel kerrie
  • 1 rookworst
  • zout en peper

Kook de aardappelen half gaar en doe dan vervolgens de spruitjes erbij en kook dit mee. Giet de aardappelen en spruitjes af als deze gaar zijn.

Doe dit in een grote kom en stamp dit grof of fijn (wat je zelf lekkerder vindt) met de boter en warme melk. Strooi nu de kerriepoeder eroverheen en voeg zout en peper naar smaak toe.

Warm de rookworst op volgens de aanwijzingen op de de verpakking. Snij de worst in stukjes en doe dit bij de stamppot. Schep alles goed om en klaar is je snelle spruitjesstamppot.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.