Surinaamse kokosbiesjes

Deze heerlijke koekjes zie je vaak in bakjes bij de toko liggen of in vrijwel iedere supermarkt in Suriname. Ik besloot ze eens zelf te maken. Want zo een bakje uit de toko is natuurlijk voor ons niet genoeg 😉 Ze zijn werkelijk heerlijk geworden!

Ingrediënten voor circa 25-30 koekjes:

  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 125 gram kristalsuiker
  • 150 gram geraspte droge kokos
  • 1 theelepel vanille essence
  • 90 gram ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
  • gekleurde suikermuisjes

Kluts het ei samen met de suiker, zout en vanille essence. Zodra dit goed gemengd is, doe je de boter erbij. Mix dit door tot een glad mengsel. Nu mag de geraspte kokos erbij en opnieuw meng je dit goed door.

Nu doe je lepel voor lepel de meel erbij. Je zal zien dat het mixen nu wat stroever gaat. Ga nu verder met het kneden van het deeg met de handen. Ga door totdat je een samenhangend geheel hebt, waar je makkelijk balletje mee kunt maken.

Maak circa 25-30 balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Maak de balletjes vervolgens plat met een vork. Je krijg hierdoor van die karakteristieke strepen op je platte koekjes. Bestrooi de koekjes met wat gekleurde suikermuisjes en bak ze in een voorverwarmde oven van 160 graden, in circa 15 minuten goudbruin.

Genieten maar!

13 gedachten over “Surinaamse kokosbiesjes

  1. Nanda Baidjoe schreef:

    Hey Aruna,
    Ik kan momenteel geen koekjes bakken omdat ik geopereerd ben, maar ik ben heel lang op zoek grweest voor dit recept.
    Dus, binnenkort ga ik dit recept zeker proberen.

  2. Geertrui schreef:

    Bij mij was 250meel echt te veel ; werd niet opgenomen. Toen maar 2e ei toegevoegd (het recept is nl dubbelzinnig: ingrediënten 1 ei en dan kluts de EIEREN?!), ook toen bleven ze veel dikker. Maar niet minder lekker.

    • Mooie recepten schreef:

      Wat jammer, lukte het ook niet met de handen. Ik heb het recept kleiner gemaakt vandaar van 2 eieren naar 1 ei. Dit is nu aangepast in het recept.

      • Geertrui schreef:

        Het werden een soort zandmoppen met kokos. Ook lekker, maar niet de herinnering van zoonlief en niet het plaatje dat doet denken aan kletsmajoors. Moeten ze idd zo plat worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *