Sushi garnalen (dragon roll)

Ook 1 van mijn favoriete sushi’s is deze met gefrituurde garnalen. Denk van velen wel de grote favoriete sushi. Nu de restaurants nog langer gesloten blijven, hebben we een goed excuus om ze zelf heel makkelijk te maken. Onze 2 jongsten vinden deze ook erg lekker en deze wordt dan ook ook standaard besteld als we Japans eten. Ook hier kun je je fantasie op los laten en de rol vullen met alles wat je zelf lekker vindt.

Ingrediënten voor 1 rol (circa 6/8 sushi’s);

 • halve nori vel
 • 140 gram gekookte sushi rijst (mijn recept)
 • 3 gebakken (torpedo) garnalen
 • avocado/komkommer/slablaadjes in reepjes (optioneel)
 • 1 eetlepel wasabi mayonaise
 • sesamzaadjes

Wikkel een bamboematje in vershoudfolie., laat 1 centimeter aan de bovenzijde vrij.

Leg een half norivel in de breedte, met de glanzende kant omlaag, op een bamboematje, houd aan de dichtstbijzijnde zijde een afstand van 1 cm tot de rand van het matje aan. Verdeel met vochtige handen een laag rijst van 1 centimeter dik over een halve norivel. Vorm een rechthoek van de rijst en druk de rijst gelijkmatig over de nori, zodat het hele vel bedekt wordt.

Keer nu de nori om, zodat de rijst onder ligt op de plasticfolie en op het bamboematje. Meng 1 eetlepel mayonaise met een drupje wasabi en smeer de nori hiermee in. Verdeel de garnalen (en eventueel de reepjes komkommer/avocado) over de gehele breedte van de nori. De staartjes laat je uitsteken uit de 2 uiteindes en die van de 3e garnaal verwijder je en leg je in het midden.

Rol de sushi op met behulp van het bamboematje en blijf goed aandrukken. Rol vervolgens de rol door een bordje met sesamzaadjes. Leg de plasticfolie weer op de rol.

Halveer de rol met een scherp mes. Snijd elk stuk in vier schijfjes. Veeg het mes na elke snede af. Verwijder dan pas het plastic.

Decoreer wat wasabi mayonaise.

Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

2 gedachten over “Sushi garnalen (dragon roll)

 1. Aisha schreef:

  Hi Aruna, ziet er allemaal lekker uit, bedankt voor t delen. Ik vind nori zo vies smaken 😉 😉. Ik vroeg me af…Bestaat er sushi zonder nori?

  • Mooie Recepten schreef:

   Hi Aisha, dank voor je compliment.
   Sushi zonder norivellen bestaat eigenlijk niet. Ik zie tegenwoordig wel die doorzichtige (loempia) rijstvellen voorbij komen. Misschien zou je dat eens kunnen proberen. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.